Tarotåret 2021

TAROT ÅRET 2021

Tarot 2021 – har jeg valgt at kalde vores indre visdom og undervisningens år.

Året 2021 er Ypperstepræstens år, men også kortene Kunst, 5 Bægre, 5 Stokke, 5 Sværd og 5 Mønter er vigtige, når vi arbejder med Ypperstepræstens visdom.

Ypperstepræsten er ham der fortæller om, og hjælper os med at forstå mysterierne i og omkring os. Han inspirerer os til at gå på opdagelse i os selv og lære, via de oplevelser vi møder i vores liv. Han inspirerer os til at skabe kontakt til vores skabende og kreative sider og til at få kontakt til vores inderste drømme. Han viser os, at der findes dualitet i alle følelser, tanker osv. og når vi tør anerkende, at vi indeholder begge sider og tør arbejde konstruktivt med dem, vil der ske en indre forvandling og transformation og en mere kreativ og skabende kraft åbnes i os. Vi skal ud af hovedet og ned i hjertet.

Det vil være et år, hvor du med fordel kan fokusere på et eller flere af følgende områder: viden, undervisning, familie, skønhed, kreativitet, musik, sandhed, lærdom, erfaring og ikke mindst tillid og tro. Og det vil vise sig på mange forskellige måder. Det kan også være forbundet med prøvelser. Det er jo når vi møder dem, at vi lærer mest. Vi kan møde frygten for nederlag, følelsesmæssig skuffelse, bekymring omkring fysiske ting i livet og angst/frustration. Men vi vælger selv, hvordan det skal påvirke os.

2021 er året hvor vi lærer igennem egne oplevelser. Året bliver et vendepunkt. Og det kan godt være, at vi har følt, at vi har været igennem en vridemaskine i 2020, det kan vi også risikere at føle her i 2021.  Det kommer an på, hvor krampagtigt vi holder fast i de gamle mønstre, følelser osv.

Men det bliver noget andet. For hvor der har været mere stagnation i energien i 2020, så vil der være en anderledes dynamik i 2021 energien.  Vi vil meget tydeligt få vist, hvad det er, der blokerer os og holder vores indre lys slukket. Vi vil meget tydeligt få vist hvilke gamle mønstre, følelser og overbevisninger vi skal se at få sluppet, så der kan pustes nyt liv ind. Det kan måske godt give lidt mavepine og søvnløse nætter. Men gammelt nag og andet skidt – det gavner vidst ingen. Andet end at gøre sur og bitter og hvem gider blive ved med at slæbe rundt på det. Det fjerner jo fuldstændig udsynet til at det skønne og smukke i livet.

2021 er året hvor vi med fordel kan lytter indad, og får kontakt med vores indre værdier, og det vi står for. Hvis vi da tør. For det kan godt blive en brat opvågning for nogle. Mange vil helt sikker vågne fra deres Tornerosesøvn, og erkende, at det de troede, der var deres værdier, og det der betød noget for dem – det ser faktisk helt anderledes ud. Og den vridemaskine vi har været igennem i 2020, har helt klart hjulpet det godt på vej. Måske kan du med fordel søge hjælp og inspiration hos andre, men måske er det faktisk tid til a du selv at gå vejen, så du kan danne og lære af egne erfaringer. 

I 2021 vil vi mærke alle sider af os. Alle er de med til at definere, hvem vi er, hvad vi står for, men også hvad vi ønsker, at vores liv skal indeholde. Alle er de med til at skabe det fantastiske smukke kunstværk, vi hver især er. Også de sider af os selv, vi ikke finder specielt flatterende. Vi opnår kun balance i vores indre, når vi omfavner både vores lyse og mørke sider.

Når du møder situationer, du ikke er vild med, så mød dem med nysgerrighed og et åbent sind. Byd dem velkommen, som en kær ven. Hvis du gør det, vil visdom vokse ud af det. Men indrømmet – ikke alle situationer er da lige morsomme at stå i. Jeg møder da jævnligt situationer, hvor jeg da lige skal mærke efter. Var det der noget til mig, eller tilhører det faktisk afsenderen. Måske har afsenderen bare brug for mig som boksebold, for selv at få øje på det.

Det vil i 2021 være nødvendigt at kigge på det, der forstyrrer os og bringer os væk fra nuet.  Vores tro og tillid vil blive sat på prøve. For hvad tror vi egentlig på?

Når du møder årets prøvelser, er det en fantastisk mulighed for at kigge indad og skabe balance. Det er kun ved at kigge ærligt ind i dig selv, at du vil kunne forstå, hvorfor du står i situationen.  Ofte vil du opleve, at du netop intet skal gøre andet end at observere og så slippe. Ofte er vi en del af en episode, hvor vi også tror, vi har et ansvar, at vi skal tage et ansvar eller at vi har en kamp at kæmpe – men er det et ansvar vi skal tage og en kamp vi skal kæmpe – eller det det en andens? Er vi ved vores handlinger og måden vi siger tingene på i gang med at tage læreprocessen fra en anden?

Og hvilke prøvelser kan følge med året 2021?  Jeg tør godt at sige, at mange nok mener, at 2020 har budt på rigeligt, og vi ikke orker flere prøvelser. Det har været et år, hvor mange har haft svært ved at finde den indre ro og tillid frem. Vi er blevet testet på alle planer. Det fysiske, det mentale, det følelsesmæssige og det energi- og intuitionsmæssige. Jeg tror desværre ikke, det er helt slut endnu. Men det vil være noget andet. Jeg tror, vi med kortene for 2021 er nået til et meget vigtigt vendepunkt. Et vendepunkt hvor vi er nødt til at feje for egen dør først. Nu er vi nødt til at gøre noget ved de ting, der skaber ubalance i os.

Prøvelser der kan vise sig, når vi arbejder i Ypperstepræstens energi er:

5 sværd, frygten for nederlag. Sværdene hører til det mentale plan, så angsten er på tankeplan. Måske har du erfaringer med fra tidligere, der forhindrer dig i at se øjeblikkets muligheder, da frygten for at det skal gå galt igen, tager magten over dig. Denne angst forhindrer dig i at bruge dine tidligere erfaringer til at dreje situationen til din fordel. Denne angst er i dine tanker, så du ved jo faktisk ikke om det vil gå galt, før du har prøvet. Så du fratager dig selv muligheden for at se, at det også kan gå godt. Tanker viser dig ikke det sande billede. Du tror du kender udfaldet og kan regne det ud, men du ved det jo reelt ikke.

5 mønster, bekymring på det fysiske plan. Dvs. bekymring for job, bolig, relationer, helbred og økonomi. Se på hvori din bekymring ligger, sæt så ord på og få det kommunikeret ud. Er det for dit job – så se på om det er tid til en snak med chefen, eller måske er det tid til at kigge i andre retninger. Er det helbredet, så er det måske tid til at ændre kostvaner. Er det økonomien, så kig på om det måske kan betale sig at skifte forsikringsselskab, opsige et abonnement, skære ned på en dårlig vane osv.  

5 bægre, skuffelse på det følelsesmæssige plan. Forventer du for meget af andre? Er du skuffet over, at en anden ikke lægger så mange følelser i jeres venskab, ægteskab, arbejdsopgave, projekt el. lign?  Det er tid til at anerkende, at ikke alle føler det samme som dig, og har samme behov. Det betyder ikke, at de ikke lægger følelser i det eller ikke vil det. Det kun er dig, der kan fylde dine følelsesmæssige bægre. Det er ikke andre der skal gøre dig glad. Vi fylder vores følelses-bægre forskelligt. Nogle fylder dem ved en tur i skoven, andre ved at være sammen med andre mennesker og nogle fylder dem på helt andre måder.

5 stokke, blokeret kreativ energi. Det er måske tid til at anerkende, at du er nødt til at se situationen i øjnene og enten slippe det, der dræner dig for energi, eller få gjort noget ved det og få det afsluttet. Bruger du din energi på det rigtige projekt, eller stræber du efter noget, der ikke skal være? Har du glemt at lytte til din intuition?

Vi bestemmer selv, hvor meget magt ovennævnte skal have over os, og det kan være et utroligt hårdt stykke arbejde vi skal igennem. At se noget ærligt i øjnene og slippe det eller, at anerkende vi vil noget forskelligt.  Puhhh – det kan være hårdt at erkende. Men jo mere krampagtigt vi holder fast i gamle følelser, tanker, uretfærdigheder, mønstre og vaner – jo hårdere bliver arbejdet. Jo mere vi bliver ved med at tale om det uden at handle, jo mere forstærkende energi giver vi det også. Kan der ikke findes en løsning, så slip det. Få fred med det. Luk lyset, roen, tilliden og kærligheden ind i stedet. Anerkend at det hele er en del af det fantastiske smukke kunstværk du er. Det vil skabe harmoni og gøre dig hel.

I 2021 har vi bruge for Løvens kreativitet, tyrens praktiske sans, vandbærerens originalitet og vision samt Skorpionens lidenskabelige engagement for at det vi ønsker os i 2021, kan gå i opfyldelse.

Med Ypperstepræsten går vi på åbenbaringens og visdommens vej, der forbinder visdom og kærlighed. Han beder os lytte til og tale fra vores hjerter. Det er sådan vi former vores verden. Er det ikke smukt <3 Det bliver et godt år.

Du er Ypperstepræsten i dit eget liv. Du er din egen sande vise mester. Du kender dine egne mysterier. Vær ikke bange for at møde den del af dig.

Kærlig hilsen
Pia

www.pia-danielsen.dk 

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.